Sisämaassakin urakoidaan rantojen puhtauden hyväksi

Järvi-Suomen Partiolaiset tekevät yhteistyötä SiistiBiitsi -kampanjoinnilla itäisen ja keskisen Suomen alueella. Piiri kannustaa lippukuntiensa partiolaisia osallistumaan rantojen siivoiluun; joko ryhmissä, yksityisesti tai järjestämällä siivoustalkoita.

Kuva Reippaat Pojat veneessäKeskiviikkona 29.5. toteutimme isomman siivousurakan partiolippukunta Reippaat Pojat ry:n kanssa. Matkaan lähti kolme Reipasta Poikaa ja piirin viestintä- ja markkinointikoordinaattori Terhi. Saimme pienvenekuljetuksen Vuoritsalon saareen, eväät repussa ja työrukkaset mukana.

Saaressa oli – kuten monilla mökkitonteilla – hurja määrä vanhaa rautaromua, pilaantunutta remonttitavaraa, lahopuuta, muovi- ja metalliroskaa. Keräsimme roskat isohkolle laiturille odottamaan kuljetusta.

 

Yhteistyöhön oli kutsuttu Pidä Saaristo Siistinä ry:n Päijänteen huoltoalus m/s Roopetar, joka saapui paikalle sovitusti ohi ajaessaan. Pikapikaa roskat alukseen ja puolen tunnin matka Säynätsaloon, jossa roskat pakattiin pakettiautoon kaatopaikalle kuljetettavaksi. Roskaa oli kaiken kaikkiaan arviolta n. 400 kiloa.
Siivouskeikasta saatiin kampanjalle somenäkyvyyttä Reippaiden Poikien ja piirin kanaviin.

 

Piiri kiittää yhteistyökumppaneita, Roopettaren miehistöä, pakettiautokuljetusta ja pienvenekyytiä!

Partiolainen – osallistu kampanjaan!

Osallistu kampanjaan rekisteröitymällä, roskankeruulla kierrättäen ja raportoimalla roskat. Tilaa urakan jälkeen SiistiBiitsi -merkki piiriltä!

Lue lisää kampanjasta