Piirihallituksen kuulumisia: katsauksia menneeseen ja tulevaan

Piirihallitus kokoontui vuoden neljänteen kokoukseensa keskiviikkona 6.4. Teamsin välityksellä. Kokouksen asialistalla oli sekä katsauksia menneeseen että tulevan kevään sekä loppuvuoden suunnitelmia. 

Kokouksessa vaihdettiin kuulumisia sekä tilannekatsauksia kevään tapahtumien järjestelyihin. Partiopäivään 24.4. Kuopiossa on ilmoittautunut yli 400 partiolaista! Kokouksessa kuultiin myös tiivistelmä Partioneuvoston ensimmäisen kokouksen sisällöistä.  

Kulunut vuosi on ollut hieman muutoksen aikaa partion henkilöstöorganisaatiouudistuksen astuttua voimaan. Kokouksessa keskusteltiin henkilöstöorganisaatiouudistuksesta tiedottamisesta. Tietoa uudistuksesta on tulossa lippukuntiin kevätkokouksessa sekä Partiopostin ja Johtolangan mukana vielä kevään aikana. Henkilöstöorganisaatiouudistuksen myötä päivitettiin J-SP:n ja Jyväskylän Partiolaisten sopimus työaikakorvauksesta. Päivitetty versio hyväksyttiin J-SP:n osalta piirihallituksen kokouksessa. 

Kevätkokouksen järjestelyt alkavat olla valmiina, kun hallitus kokouksessa vahvisti kevätkokouksen esityslistan kokoukselle esitettäväksi ja jakoi esittelyvastuut kokoukseen.  Kevätkokous järjestetään 24.4. klo 15 Steinerkoululla Kuopiossa. Kevätkokouksen materiaalit ovat piirin sivuilla tutustuttavana ennen kokousta.  

Tulevaisuuteen katseltiin katsauksessa vuoden 2023 toiminnansuunnittelun aikatauluun. Toiminnansuunnittelun prosessista tulee lisää tietoa piirin luottiksille kevään luottissemmassa (21.-22.5., Harjula, Leppävirta). Syksyn toiminnan valmisteluja aloitettiin päättämällä adventtikalenterien tilausmäärä.  

Piirihallitus myös päätti avata stipendihaun Etelä-Korean jamboreelle ilmoittautuneille piirin partiolaisille. Kun piirin taloudellinen tila on hyvä ja alkuvuoden 2022 aikana rahaa on käytetty ennakoitua vähemmän koronatilanteen vuoksi, päätettiin varata 2 500 euroa avoimeen stipendihakuun, joka avataan Kuksassa toukokuun loppuun mennessä. Stipendien hakuaika päättyy 15.8.2022 ja stipendihakemukset käsitellään 30.9.2022 mennessä. Stipendit maksetaan aikaisintaan marraskuussa 2022 ja leirin peruuntuessa saatu stipendi on palautettava piirille. 
Yksittäisen stipendin suuruus määräytyy käsittelyvaiheessa ja stipendihaun kriteereissä huomioidaan leirille lähtijän sosioekonominen tilanne. Jamboreelle ilmoittautuneille viestitään stipendihaun aukeamisesta henkilökohtaisesti. 

Piirihallitus odottaa innolla loppukevään livetapahtumia. Toivottavasti nähdään Partiopäivässä tai luottissemmassa mahdollisimman monia piirin partiolaisia!