Partiotoimintaa koskevat ohjeistukset

Päivitetty 21.1.2022

Koronatartuntojen määrä Järvi-Suomen alueella jatkaa kasvua. Koronatilanne vaihtelee kuntakohtaisesti. Seuraa siis ensisijaisesti oman aluehallintovirastosi, sairaanhoitopiirisi ja kuntasi tilannetta ja määräyksiä.

Partiotoimintaa ohjaavat ensisijaisesti määräykset lasten ja nuorten harrastustoiminnasta ja siihen liittyvistä rajoituksista. Rajoitukset ja suositukset voivat muuttua nopeasti, joten lippukunnan on tärkeää seurata oman alueensa tiedotusta aktiivisesti. Tietoa oman alueen rajoituksista ja suosituksista löytää esimerkiksi aluehallintovirastojen, sairaanhoitopiirien sekä oman kaupungin tai kunnan nettisivuilta.

Aluehallintovirastot

Itä-Suomen Aluehallintovirasto
Kokoontumisrajoitukset jatkuvat Itä-Suomessa (tiedote 14.1.2022)
Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa koronatilanteen seuraamista – uusien päätösten arviointi on käynnistetty (tiedote 17.1.2022)

Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto
Laaja tilojen käyttöä koskeva määräys on annettu Kainuuseen – voimaan 20.1.2022

Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto
Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto valmistelee uusia rajoituspäätöksiä neljän sairaanhoitopiirin alueelle (tiedote 12.1.2022)
Sisätilojen kokoontumisrajoitus kiristyy ensi viikolla Keski-Suomen ja Vaasan sairaanhoitopiirien alueella (tiedote 31.12.2021)

Sairaanhoitopiirit

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelut
Hirvensalmi, Joroinen, Juva, Kangasniem, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
Enonkoski, Rantasalmi, Savonlinna, Sulkava

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Kannonkoski, Karstula, Keuruu, Kinnula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Laukaa, Luhanka, Multia, Muurame, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Toivakka, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Iisalmi, Kaavi, Keitele, Kiuruvesi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Pielavesi, Rautalampi, Rautavaara, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Varkaus, Vesanto, Vieremä

Yleiset hygieniavelvoitteet kaikessa toiminnassa

Kasvokkaiseen toimintaan saa osallistua vain terveenä. Kannustamme huomioimaan kaikessa toiminnassa tartuntatautilain pykälän 58 c yleiset hygieniavaatimukset:

  • osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • osallistujille annetaan toimintaohjeet riittävän etäisyyden ylläpitämisestä, käsien puhdistamisesta ja muista vastaavista käytännöistä, joilla estetään tartuntojen leviämistä
  • tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan
  • osallistujien oleskelu järjestetään toiminnan erityispiirteet huomioiden mahdollisimman väljästi. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Matalan tartuntariskin toiminnan suosiminen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on valmistellut riskipotentiaalin arviointitaulukon, jossa on pyritty arvioimaan tartuntariskin suuruutta ja vaikutuksia erilaisissa tilanteissa. Taulukko löytyy täältä https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/arvio-tapahtumien-ja-kokoontumisten-koronavirukseen-liittyvasta-riskista

Yöpymistä edellyttävät leirit ja kurssit on määritelty kohtalaisen riskin tilanteiksi. Kannustammekin nyt lippukuntia järjestämään tapahtumat ja retket päivätapahtumina. Toiminta tulee järjestää niin, että osallistujien pitää pystyä halutessaan välttämään fyysinen kontakti muihin osallistujiin sekä sisällä että ulkona järjestettävässä toiminnassa.

SP – ohjeita korona-aikaan

Partiotoiminta etänä

Eräpartio toimii koronankin aikana