Partiolaiset keräävät tukea toimintaansa adventtikalenterin myynnillä

Partiolaisten merkittävin varainhankintakampanja eli adventtikalenterimyynti on taas käynnistynyt. Partiolaiset myyvät kalentereita ympäri Järvi-Suomen partiopiirin 5.12. asti.

Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jolla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille. Kiteen Rajasamoojat keräävät tänä vuonna varoja soutuveneen ostoon.

– Olemme muuttaneet uusiin tiloihin järven läheisyyteen ja tietysti pohdimme, miten voisimme hyödyntää sitä viikkotoiminnassa. Voisimme opetella veneen huoltoa, käsittelyä ja kaikkea veteen ja veneeseen liittyvää. Muuton myötä lippukunnassa on uuden alku ja tämä sopii siihen loistavasti, kertoo Tiina Pihlaja Kiteen Rajasamoojista.

Varainhankinnan ohella adventtikalenterien myynti on osa partion kasvatustoimintaa ja antaa lapsille uusia taitoja, kun he pääsevät harjoittelemaan myyntityötä, rahankäsittelyä ja varainkeruun tapoja. Kiteen Rajasamoojien lapset ja nuoret pääset siis itse alusta asti mukaan yhteisen soutuveneen hankintaan.

– Sitten kun tämä toteutuu niin haemme yhdessä kaupungilta lupaa venepaikalle, ostamme pelastusliivejä ja airot, Pihlaja jatkaa. Hankinta tuo uusia mahdollisuuksia Kiteen partiolaisten arkeen kaiken ikäisille. Pihlaja uskoo, että vene tulee ahkeraan käyttöön, sillä se on tarkoitus ottaa jatkossa mukaan myös retkille.

Perinteinen adventtikalenteri on ilahduttanut jo 75 vuotta

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947 eli 75 vuotta sitten. Siitä lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotukseen ja kerännyt aktiivisen fanikunnan. Kalentereita myydään vuosittain noin 300 000 kappaletta.

Adventtikalenterin juhlaviikkoa vietetään 14.-20.11. Myös Kiteen Rajasamoojat osallistuvat juhlaviikkoon myymällä kalentereita Puhoksen valot -tapahtumassa 19.11. klo 15-20. Kalenteri on mahdollista ostaa myös verkkokaupasta, ja ostaja voi sielläkin kohdistaa tukensa haluamansa paikkakunnan partiolaisille, kuten Kiteen Rajasamoojille.

Kalenterikuvan ovat piirtäneet vuosien varrella monet tunnetut, aikansa suositut kuvittajat. Tämän vuoden kalenterikuvan on tehnyt lastenkirjailija ja sarjakuvapiirtäjä Ninka Reittu. Reittu tunnetaan mm. suositusta Ystäväni Pulla Vehnäsestä sekä Prinsessa Pikkiriikin kuvituksesta.

Perinteisen kalenterin rinnalla kulkee kalenterikuvaan liittyvä joulutarina, josta ilmestyy uusi osa joka adventtisunnuntai. Adventtikalenterin kuvituksen lisäksi myös joulutarina on Reitun käsialaa.

Partiolaisten adventtikalenteri on täysin kierrätettävä, ympäristöystävällisillä materiaaleista valmistettu tuote. Kalenterille on myös myönnetty kotimaisuudesta kertova Avainlippu-merkki.