Merkkaa syksyn koulutukset jo kalenteriisi

Hae innostusta, osaamista ja motivaatiota pestiisi ja tulevaan partiosyksyyn koulutuksista. Tutustu syksyn koulutustarjontaan ja ilmoittaudu omaa pestiäsi tukeviin tai muuten kiinnostaviin koulutuksiin.

Akela ja sampokoulutus

Sudenpentujen ja seikkailijoiden johtajille suunnattu koulutus järjestetään tänä syksynä sekä verkossa 25.8. – 17.9. ja 20.10. – 12.11. että lähitoteutuksena Joensuussa 2.9. – 4.9. ja Kurssikoitoksella Rokualla 17. – 18.9. Sama koulutuskokonaisuus järjestetään siis neljä kertaa syksyn aikana.

Koulutuksessa pureudutaan ikäkausiohjelmiin lapsenkehitysvaiheiden ja kasvatuksen näkökulmasta, käydään läpi ryhmän kehityksenvaiheita ja aikuisen merkitystä lapsiryhmän toiminnan tukijana ja mahdollistajana.

Lisätietoja: (etä) Matilda Kälvimäki, (Joensuu) Heli Nuutinen ja (Kurssikoitos Rokualla) Susanna Kaitera

Ryhmänohjaajakoulutus (ROK)

ROK on samoajille suunnattu koulutus ryhmän johtamisesta. Koulutuksessa tutustutaan partiomenetelmään ja toiminnan suunnitteluun lippukunnan näkökulmasta. ROK järjestetään tänä vuonna Joensuun alueella 2.-4.9. ja 2.-.4.12.

Lisätietoja: Joni Heikkinen

Nuoren mielen ensiapu -koulutus

Nuoren mielen ensiapu -kurssi on tarkoitettu 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten kanssa toimiville henkilöille. Koulutuksessa käsitellään lasten ja nuorten yleisimpiä mielenterveyteen liittyviä ongelmia ja ilmiöitä.

Kurssiin kuuluu yksi lähiopetuspäivä 3.9. klo 9-16 Kuopion Partiotoimistolla. Paikanpäälle mahtuu tilarajoitteiden vuoksi vain ensimmäiset 15 ilmoittautunutta ja loput osallistuvat päivään etäyhteyksin. Kurssin hinta on stipendiavustuksen avulla poikkeuksellisesti vain 20€.

Lisätietoja: Leena Ohtonen

Veneenohjaajakurssi (VOK)

Meripartiolippukunnat voivat myöntää veneenohjaajakurssin suorittaneille 15 vuotta täyttäneille ohjaajantodistuksen harjoitusvesialueelle. Koulutus koostuu teoriaosasta 9.-11.9. sekä käytännönosasta 30.9. – 2.10.

Lisätietoja: Niko Kivisto, niko.kivisto (a) siniveljet.net

Kaikki mukaan -koulutus

Koulutus antaa keinoja haastavien ja vauhdikkaiden ryhmien tai ryhmän jäsenten kanssa toimimiseen. Koulutus järjestetään Kuopion partiotoimistolla 15.9.

Lisätietoja 8.8. alkaen: Pia Salmela

Johtokolmikkokurssi

Kurssikoitoksella Rokualla 16. – 18.9. on tarjolla Johtokolmikkokoulutus, joka sisältää erilliset lippukunnanjohtaja-, pestijohtaja- ja ohjelmajohtajakoulutukset. Koulutus ja yöpyminen toteutetaan ulkona. Kurssista saa 2 opintopistettä, jotka kelpaavat monissa oppilaitoksissa.

Lisätietoja: Seija Kivelä

Partiojohtajaperuskoulutus

Voit osallistua partiojohtajaperuskoulutukseen alkusyksystä Rokualla ja Haukiputaalla tai loppusyksystä Viitasaarella ja Jyväskylässä. Sama koulutuskokonaisuus järjestetään siis kaksi kertaa syksyn aikana: (1) PP PJPK Kurssikoitoksella Rokualla 16. – 18.9. sekä Haukiputaan Onnelassa 14. – 16.10. ja (2) PJPK 3/2022 Koliman leirikeskuksessa Viitasaarella 14. – 16.10. sekä Sarpatti -leirikeskuksessa Jyväskylässä 18. – 20.11.

Partiojohtajien peruskoulutus antaa valmiudet toimia partiojohtajana lippukunnassa. Koulutuksessa tutkitaan omaa roolia johtajana ja osana ryhmää, tapahtumien johtamista, perehdytään partioaatteeseen sekä lippukunnan toiminnan suunnittelemiseen ja kehittämiseen.

Lisätietoja: (PP PJPK) Sini Liukkonen ja (PJPK 3/2022) Jonna Karppanen

Partiokouluttajakoulutus

Koulutus järjestetään Kurssikoitoksella Rokualla 16. – 18.9. Koulutus antaa valmiuksia partiomaisen koulutuksen suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin, sekä antaa eväitä kouluttajana toimimiseen lippukunnassa, piirissä, keskusjärjestössä tai partion ulkopuolella. Koulutuksessa tutustutaan partiotoiminnalle tyypillisiin oppimiskäsityksiin, erilaisiin koulutusmenetelmiin ja oppimistyyleihin.

Lisätietoja: Lasse Pikkarainen

Luotsikoulutus

Sama koulutuskokonaisuus järjestetään kaksi kertaa syksyn aikana: Kurssikoitoksella Rokualla 17. – 18.9. sekä Koliman leirikeskuksessa Viitasaarella 14. – 16.10. Luotsi on aikuinen johtaja, joka tukee tarpoja-, samoaja- tai vaeltajavartion vartionjohtajaa tehtävissään. Koulutuksessa opit hahmottamaan 13-22-vuotiaiden ikäkausiohjelmien kokonaisuuden, syvennyt oman pestisi mukaiseen ikäkauteen sekä luotsin rooliin.

Lisätietoja: (Kurssikoitos Rokualla) Mari Hurskainen ja (Viitasaari) Jonna Karppanen

Retkeilykoulutus

Retkeilykoulutus järjestetään 16. – 18.9. Kuopiossa. Koulutuksessa käsitellään retkeilyn ja luonnossa liikkumisen perustaitoja yhdessä kokeillen ja oivaltaen. Sen tarkoitus on antaa valmiuksia turvalliseen retkeilyyn sekä luonnossa liikkumiseen sulan maan aikana.

Lisätietoja: Joni Heikkinen

Ko-Gi ohjaajakoulutus

Ko-Gi ohjaajakoulutus järjestetään 1.10. Seinäjoella. Koulutus on tarkoitettu Ko-Gi:n käyneelle partiojohtajalle, joka on kiinnostunut partiojohtajajatkokurssia suorittavan kurssilaisen ohjaamisesta ja niille joiden edellisestä koulutuksesta on kulunut kolme vuotta ja haluavat uusia ohjattavia.

Lisätietoja: Jukka-Pekka Pietilä

PJ-työn ohjaajan koulutus

Koulutus järjestetään 26.10. etänä. Koulutuksessa perehdytään partiojohtaja-peruskoulutuksen kokonaisuuteen, sekä siihen miten määritellä sopiva johtamistehtävä ja miten ohjata kouluttautujaa johtamistehtävän suorittamisessa.

Lisätietoja: Miikael Saksman ja Soile Lipponen

Muutokset koulutusten tiedoissa ovat mahdollisia. Tarkista tiedot aina tapahtumakalenterista, josta pääset myös ilmoittautumaan koulutuksiin. 

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@partio.fi ellei toisin mainita.