Lasse Roihalle Hopeasusi nro 157

Partiojohtaja Lasse Roihalle (Puijon Pakertajat ry) luovutettiin Suomen Partiolaisten Hopeasusi nro 157 Johtajatulilla 2023. Hopeasusi on Hopeajoutsenen ohella Suomen Partiolaisten korkein aatemerkki. Se voidaan myöntää partiojohtajalle, joka on poikkeuksellisen merkittävällä tavalla ja suurella henkilökohtaisella panoksella vienyt partiotoimintaa eteenpäin, ja jonka toiminta on ollut aatteellisesti erittäin vahvaa sekä vastuullista ja vaikuttavaa. 

Roiha on tehnyt vaikuttavan partiouran niin partiopiirissä kuin keskusjärjestössäkin. Roihalla oli poikkeuksellisen kehittävä ote ja asenne partioviestintään jo nuorena partiojohtajana. 90-luvun lopun tiedottaminen Puijon Pakertajissa ja Pohjois-Savon Partiolaisissa kehittyi Roihan perehtyneisyyden ansiosta. Roiha on ollut myös aktiivinen koulutuksien tekijänä ja kisajärjestäjänä, niin piiri kuin SP-tasollakin. Roiha on vienyt järjestöä strategisesti eteenpäin muun muassa vetämällä nykyisen strategian laatinutta työryhmää ja tuonut tiedolla johtamista vahvemmin osaksi partiota toimiessaan Suomen Partiolaisten varapuheenjohtajana neljä vuotta. Roiha vastasi myös Kajo-projektin käynnistämisestä.

Roiha on ollut tukena ja apuna kotipiirinsä Järvi-Suomen Partiolaisten vastuunkantajille sekä varapuheenjohtajakaudellaan että sen jälkeen. Roihan tarjoamalla avulla ja tuella on valtava merkitys piirin toimijoille. Roiha on ollut kantavana voimana myös laatimassa Järvi-Suomen Partiolaisille sijoitusstrategiaa.

Järvi-Suomen Partiolaiset ry onnittelee Lasse Roihaa ja kiittää häntä panoksestaan niin piiritoiminnan kuin valtakunnallisenkin toiminnan kehittämisestä ja ennen kaikkea tuesta vuosien varrella.

Kuva: Laura Föhr