Lasse Pikkarainen ehdolla piirihallitukseen

Lasse Pikkarainen, Kajaanin Eränkävijät ry:stä, on asettunut ehdolle vapaaehtoistuesta vastaavaksi hallituksen jäseneksi tulevissa piirihallitusvaaleissa. Ehdolle asettautuneet esittelevät itseään vastaamalla muutamiin kysymyksiin.

Kuka olet, mistä tulet?

Olen Lasse Pikkarainen, Kajaanista. Oma kotilippukuntani on Kajaanin Korvenpojat ry, mutta toimin lippukunnanjohtajana Kajaanin Eränkävijät ry:ssä ja lisäksi olen jäsenenä parissa muussakin lippukunnassa.

Mikä motivoi sinua hakemaan tätä pestiä?

Olen ollut viimeiset viisi (5)  vuotta ollut rakentamassa ja kehittämässä Järvi-Suomen Partiolaisten vapaaehtoistuen organisaatiota, jotta se tukisi vieläkin paremmin jäsentemme eli lippukuntien tarpeita, tämä työ on vielä kesken! Kun työ on kesken ja työsarkaa riittää, niin siitä syntyy osittainen motivaatio tätä pestiä kohtaan, mutta motivaatiota täydentää Tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen -partioihanne. Mikäli minä en nyt tarttuisi tähän avoimeen tehtävään, niin en kyllä uskoisi sisäisesti pystyväni kantamaan enää vastuuta, jota olen lähtenyt yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa kantamaan jo vuosia sitten.

Millainen tiimityöskentelijä olet?

Olen pohdiskeleva ja kuunteleva tiimityöskentelijä, joka tuo esille kulloiseenkin tilanteeseen sopivia asioita. Pohdittu sana voi tarkoittaa välilä sitä, että jostain asioista voidaan joutua tiimissä vääntämään kättäkin, jos asiat eivät muuten selkene minulle. En ole  aina helpoin tiimityöskentelijä, mutta en varmaankaan pahimmasta päästä. Jos haluat tietää, millainen tiimityöskentelijä minä olen, niin moni piirin luottis tai toimihenkilö voi kertoa kokemuksia minun kanssani työskentelystä lisää juuri sinulle.

Mitkä ovat kolme tärkeintä pestiäsi hakemasi pestin kannalta?

  1. Vapaaehtoistuenryhmän puheenjohtajuus, joka tuo jatkuvuutta piirin vapaaehtoistoiminnanalan toiminaan,  sillä olenhan ollut tekemässä piirin toimintasuunnitelmaa mm. ensivuodelle ja tiedän, mitä mm. vapaaehtoistuki järjestää.
  2. Vastaavan  koulutusohjaajan pesti. Koulutustoiminta on suurin toiminnanmuoto, joka kuuluu Vapaaehtoistuen alle. Monet asiat, joita vapaaehtoistuen alla käsitellään, liippaa jollain tavalla koulutustoiminta. Laajalla koulutusosaamisellani pystyn myös tukemaan muita vapaaehtoistuen toiminnanalanryhmiä ja jaostoja, tekemään vieläkin parempaa toimintaa alueemme lippukuntien hyväksi.
  3. Kasvatusministerin tehtävät, Järvi-Suomen Partiolaisten ja Kainuun Partiolaisten piirihallituksissa. Aikaisemmin hankitut piirihallituksen kokemukset, auttavat tuomaan tiettyä vakautta piirimme toimintaan, minua ei tarvitse perehdyttää piirihallituksen toimintaan, vaan minä pystyn mentoroimaan myös uusia piirihallituksen jäseniä yhdessä piirinjohtajiemme kanssa. Kokemus piirihallituksista tuo myös turvallisuutta muiden työskentelyyn, niin piirihallituksessa, kuin myös vapaaehtoistuenryhmälle ja toiminnanalalle, kun pystyn kokemukseni kautta tuomaan näitä pohdittuja mielipiteitäni julki.

Miten toimit hankalissa tilanteissa?

Kokemus tuo rauhallisuutta hankalissa tilanteissa toimimiseen. Yleensä hankalat tilanteet ratkeaa neuvotteluiden kautta, joskus nämä neuvottelut voivat viedä aikaa ja muita resursseja, mutta kyllä ne yleensä ratkeavat. Kerran hankalassa ongelmatilanteessa eräs pitkänlinjan partiolainen totesi, että asiat voivat riidellä ihmiset  eivät, mielestäni on hyvin sanottu ja tähän minä itsekin pyrin näissä hankalissa tilanteissa eli ensin puhutaan henkilökohtaiset asiat selviksi ja sitten ruvetaan keskustelemaan näistä hankalista asioista vasta ja haetaan nin kokonaisvaltaista ratkaisua tilanteeseen.

 

Piirihallitukseen valitaan uusia jäseniä syyskokouksessa 31.10.2021. Tänä syksynä etsitään vapaaehtoistuesta, lippukuntatuesta, kasvatuksesta, kasvusta sekä taloudesta ja yhteiskuntasuhteista vastaavia hallituksen jäseniä. Lisää avoinna olevista piirihallituspesteistä pääset lukemaan täältä.