Kohti jäsenkokousta 2020

Järvi-Suomen Partiolaisten syyskokouksessa valittu jäsenkokousdelegaatio piti ensimmäisen kokouksensa maanantaina 2.11.2020. Kokouksessa perehdyttiin jäsenkokousmateriaaleihin ja käytännön kokousasioihin. Kokouksessa haastateltiin lyhyesti myös jäsenkokouksessa valittavia PJ-ehdokkaita.

Piirin kokousdelegaatio koostuu hallituksen jäsenistä, tulevista hallituksen jäsenistä ja erikseen delegaatioon hakeneista partiojohtajista. Delegaatio kokoontuu varsinaiseen jäsenkokoukseen näillä näkymin Kuopion seudulle.

Jäsenkokouksen esityslistalla on pitkään valmisteltuja ja partioliikkeen kannalta isoja päätösasioita.

Järvi-Suomen Partiolaiset katsoo peruskirjan täyttävän jäsenkokouksen 2018 ja arvokyselyn tahtotilan. Peruskirjaa on viety selkeään suuntaan ja se noudattaa positiivista uskonnonvapautta. Pidämme myös tärkeänä prosessin aikana käytyä keskustelua niin jäsenistön sisällä kuin myös kirkon kanssa. Viestinnän tarvetta tulee korostaa myös jatkossa valtakunnallisesti ja paikallisesti.

Partion uusi strategia linjaa partiota vuosille 2021-2026. Pidämme strategiaa mittareineen onnistuneena ja selkeänä kokonaisuutena. Visio Partio -Jokaiselle nuorelle taidot muuttaa maailmaa, tiivistää hyvin partioliikkeen tahtotilan ja on tarpeeksi kunnianhimoinen. Pidämme tärkeinä painotuksina pitää partio monipuolisena harrastuksena ympäri maata ja huolehtia vapaaehtoisten hyvinvoinnista.

Hiilineutraali partio 2030 -tavoitetta delegaatio pitää hyvänä avauksena aiheeseen. Partioliikkeen pitää jatkossa pystyä nostamaan itsensä strategiankin velvoittamana takaisin eturivin toimijoihin ympäristön puolestapuhujana. Hiilineutraali partio 2030 -tavoite ja strategia antavat hyvät eväät seuraaville vuosille hakea parhaat kasvatusjärjestön keinot käyttöön asian eteenpäin viemiseksi.

Kokouksessa valitaan myös tulevalle kahdelle vuodelle Suomen Partiolaisten puheenjohtaja, kaksi varapuheenjohtajaa ja partioneuvoston puheenjohtaja. Järvi-Suomen Partiolaiset kiittää ehdokkaita hyvistä keskusteluista ja toivottaa tsemppiä loppurutistukseen.

Kaikissa kokoukseen liittyvissä asioissa voi lähestyä delegaation jäseniä.
Meidät tavoittaa osoitteesta etunimi.sukunimi@partio.fi.

Varsinainen kokousedustaja:

Antti Matikainen
Aleksi Luumi
Mikko Laitinen
Reetta Suonpää
Mervi Varis
Siiri Niinivirta
Miikael Saksman
Rosariina Suhonen
Saija Angerman
Matilda Hamara

Varaedustajat:

Hanna Nevalainen
Vilma Holmberg
Lasse Pikkarainen

Terveisin,

Antti, J-SP:n delegaation johtaja

Suomen Partiolaisten jäsenkokous järjestetään joka toinen vuosi. Kuudestoista varsinainen jäsenkokous järjestetään 14.-15.11.2020. Kokousta pääsee seuraamaan partion YouTube-kanavalla. Lue lisää jäsenkokouksesta Suomen Partiolaisten sivuilta.