Kirje piirinjohtajalta

Nyt on aika saada piirihallitus täyteen tekijöitä! Tämä kirje on pyyntö pysähtyä hetkeksi pohtimaan piirimme tulevaisuutta. Piirimme partiolainen, tämä kirje on osoitettu juuri sinulle.

Ehdokasasettelu piirihallitukseen on jo jonkin aikaa ollut käynnissä ja piirihallitukseen onkin tullut ilahduttavasti ehdokkaita. Useampi paikka uhkaa kuitenkin jäädä täyttämättä, jos nyt viimeisen viikon aikana uusia ehdokkaita ei löydy.

Sunnuntaina 20.11. on piirimme, Järvi-Suomen Partiolaiset ry:n, syyskokous Jyväskylässä. Syyskokouksessa valitaan piirihallitus tulevalle kaksivuotiskaudelle 2023-2024. Piirihallitus päättää piirin asioista ja vie piirimme alueella partiotoimintaa eteenpäin. Piiri tarjoaa mm. kattavasti erilaisia koulutuksia ja tapahtumia lippukunnille.

Entä jos jotain piirihallituspaikkaa ei saada täytettyä?

Toimiva ja täysilukuinen hallitus on meidän kaikkien etu: lippukuntien, piirin ja yksittäisten partiolaisten. Juuri sinun etusi. Mitä parempia tekijöitä piirihallituksessa on, sitä parempaa toimintaa piiri pystyy lippukunnille tarjoamaan. Siinä missä yksi noheva tekijä mahdollistaa hyvää toimintaa lippukunnassa 50 hengelle, voi hän piirissä mahdollistaa hyvää toimintaa tuhansille partiolaisille.

Toistaiseksi ehdokkaita ei ole piirinjohtajaksi, viestintäministeriksi eikä yhteiskuntasuhde- ja talousministeriksi. Jos ehdokkaita ei löydy ennen syyskokousta, piiri pitää joulukuussa ylimääräisen jäsenkokouksen piirinjohtajan nimeämiseksi. Tuplatyön välttämiseksi olisikin tärkeää löytää piirinjohtaja syyskokoukseen mennessä! Ministerin uupuminen hallituksesta tarkoittaa käytännössä suppeampia palveluita ja tukea lippukunnille kyseiseltä toiminnanalalta.

Miksi juuri sinun pitäisi lähteä ehdolle tai tehdä yhtään mitään asian eteen?

Meidän piirissä on tosi moni asia tosi hyvin: taloutemme on vakaalla pohjalla, meillä on upeita luottamushenkilöitä, toimivia kokouskäytäntöjä ja naurua hersyäviä kohtaamisia aina, kun nähdään. Jotta näin olisi jatkossakin, tarvitaan nohevia tekijöitä piirihallitukseen myös tulevalle kaudelle. Nyt meidän kaikkien yhteinen vastuu on edes pieni hetki pohtia motivoituneita partiolaisia piirihallitukseen ja tarttua toimeen: asetu itse ehdolle, vinkkaa kaverille tai vinkkaa hyvä tyyppi minulle. Mikäli käy niin, että saammekin useamman ehdokkaan johonkin pestiin, on se vain etu järjestödemokratian toteutumisen kannalta.

Hallituspesti ottaa toki oman aikansa, mutta enempi omakin pestini antaa kuin ottaa. Parasta pestissä on ihmiset ja ajatus siitä, että tässä pestissä minun toiminnallani on vaikutus tuhansiin partiolaisiin piirimme alueella. Toivon ja uskon, että menneellä kaksivuotiskaudella johtamani hallitukset ovat tehneet monta oikeaa päätöstä, jotta piirissämme ja lippukunnissa olisi asiat paremmin.

Piirihallituksen pestit sopivat kelle tahansa, jolla on jo jonkin verran kokemusta johtamisesta, kiinnostusta edistää partiotoimintaa ja halua antaa omaa aikaansa lippukuntien toiminnan tukemiseksi. Siispä juuri sinä voit olla etsimämme henkilö hallitukseen! Kurkkaa hallituksen pestikuvaukset täältä.

Toivottavasti näemme syyskokouksessa! Paikalle voit saapua myös ilmoittautumatta, katso syyskokouksesta lisätietoja täältä.

Terveisin Siiri ja Järvi-Suomen Partiolaiset ry