Kevätkokouspäivä siirtyy lauantaille 1.4.

Järvi-Suomen Partiolaisten hallitus haluaa kannustaa piirin täysi-ikäisiä jäseniä äänestämään sekä mahdollistaa, että jäsenet voi osallistua piirin kokoukseen. Tästä syystä kevätkokous järjestetään vuonna 2023 hybridinä ja kokouspäivä siirtyy eduskuntavaalien tieltä lauantaille 1.4.

Eduskuntavaalien vaalipäivä on 2.4. Samalle päivälle oli aiemmin myös suunnitteilla piirin kevätkokous. Piirihallitus päätti siirtää kevätkokouksen lauantaille 1.4., jotta kaikki piirin täysi-ikäiset pääsevät varmasti äänestämään.

”Partiossa kannustamme vahvasti vaikuttamaan niin partion sisällä kuin yhteiskunnassakin, emmekä halua rakentaa poissulkevia valintoja”, perustelee piirinjohtaja Miikael ’Miksu’ Saksman hallituksen päätöstä.

Kevätkokous järjestetään vuonna 2023 hybridinä. Kokoukseen voi siis osallistua joko paikan päällä tai etäyhteyksien avulla. Toive hybridimallista tuli jäsenistöltä.

”Hybridistä tuli jo toivetta syyskokouksen osalta. Emme kuitenkaan halunneet ottaa syyskokoukseen hybridiä vielä testiin, koska mahdollisia äänestyksiä on syyskokouksessa enemmän. Kevätkokouksessa on helpompi testata järjestelyjä ja pohtia saadun palautteen pohjalta hybridiosallistumisen tulevasuutta”, Miksu kertoo.

Tarkemmista kokousjärjestelyistä tiedotetaan jäsenistöä lähempänä kokousta.