Kaikki mukaan –teemalla hiottiin taitoja Sonkajärvellä

Voitot Kuopioon ja Paltamoon partiotaitokisassa

Järvi-Suomen Partiolaisten itäisen alueen kevätmestaruuskisat pidettiin lauantaina 4.5. Sonkajärvellä paikallisen lippukunnan Sonkapartion toimiessa vastuujärjestäjänä. Mukana oli myös kahden rastin pitäjänä Iisalmen Korvenkävijät.

 

Kisan teemana oli Kaikki mukaan, ja monenlaista taivaltajaa päivä pitikin sisällään. Kehno sää aamulla ei haitannut partiolaisten intoa ja taidonnäytteitä. Järjestäjät saivat pitää aloitusrastin poikkeuksellisen upeissa tiloissa Omatalo Ice – jääkiekkohallin suojissa. Ulkona tuivertanut ikävää räntäkeli ja sateen ropina ei haitannut kisailijoita.

Seikkailijoiden (9-12 –vuotiaat) sarjan voiton veti Kallan Tyttöjen Tulikärpäset 51.5. pisteellä. Iisalmen Korvenkävijöiden Kärpät ryhmä oli toinen vain 1.1 pistettä jääneenä ja pronssia tiukassa kisassa otti Liperin Kokkoveikkojen Haukkasudet 50.2 pisteellä.

Sudenpentujen (7-9 –vuotiaat) sarjan voiton vei paltamolainen lippukunta Vaarojen vaeltajat 35.3 pisteellä. Vesannon Partiolaisten Kiehiset 1 jäi vain 0,4 pistettä ja kuopiolaisen Saariston Nuottien Pallokalat oli kolmas 34,9 pisteellä.

Kisanjohtaja Enni Väisänen kiitteli kisaan osallistuneita järjestöjä ja yhdistyksiä sekä partioväkeä järjestelyihin osallistumisesta. Hänen mukaansa keli oli vain haaste partioväelle ja päivän aikana partiolaiset saivat nauttia keväisestä kelistä lumen keskellä. Olosuhteet eivät juuri pienten partiolaisten asennetta heiluttanut.

Sonkajärven kisassa oli vapaaehtoisia mukana järjestelyissä ja rasteilla noin 70 henkilöä.

Sonkapartio on Suomen Partiolaisten alainen varhaisnuoriso- ja nuorisotyötä tekevä järjestö. Partio on toimintaa, joka tarjoaa nuorille tilaisuuden kasvaa tasapainoisiksi, terveiksi, vastuuntuntoisiksi ja itsenäisesti ajatteleviksi yhteiskunnan jäseniksi.

Yhteydet
Enni Väisänen, 050 499 9288, sonkapartio75@gmail.com
Minna Metsälä, kisan varajohtaja 050 693 03, lippukunnanjohtaja

Tiedotus
Järjestelysihteeri Hannu ”Hante” Keränen 044 740 8123