En mä tullut leikkimään, mä tulin tekemään

Uusi partiovuosi on alkanut vauhdilla myös piirin kasvatusryhmässä, jossa on tuttujen tekijöiden lisäksi tänä vuonna myös muutamia uusia kasvoja.

Kuvassa Siiri Niinivirta

Kasvatusryhmän puheenjohtajana on vuoden alusta toiminut Siiri Niinivirta. Kotilippukunnassaan Ekin Partiossa Siiri toimii lippukunnanjohtajana ja joku saattaa muistaa Siirin myös viime kesän piirileiri Ryskeen projektikoordinaattorina. Siirin tehtävänä on vastata kasvatuksen toiminnanalasta yhdessä kasvatusministerin kanssa eli hän johtaa jaostojen puheenjohtajia ja pitää yhteyttä muiden toiminnanalojen puheenjohtajiin.

Lähdin pestiin, koska pesti vaikutti mielenkiintoiselta ja sopivan kokoiselta, muttei kuitenkaan ihan läpihuutojutulta, vaan pitävän sisällään sopivasti haastetta. Lisäksi kasvatusta on tekemässä hyviä tyyppejä ja mua kannustettiin tarttumaan pestiin.

Kasvatuksen toiminnanala vastaa partiokasvatuksen ja partio-ohjelman toteuttamisen tukemisesta piirin alueella. Mukana on paljon innokkaita luottiksia eri puolilta piiriä, mutta mukaan mahtuu myös lisää partiokasvatuksesta kiinnostuneita tekijöitä. Kasvatusryhmässä toimii kymmenen jaostoa, joista voit lukea lisää täältä.

Parasta on tyypit, joiden kanssa tätä saa tehdä ja homman merkityksellisyys: partiokasvatus on partion ydintä ja on hienoa olla mahdollistamassa sitä piirissä. Myös näistä syistä kannattaa itse hakea kasvatuksen pestejä! Tervetuloa hyvään porukkaan, jossa maailmaa parannetaan piirin partiokasvatusta kehittämällä!

Perhepartio

Kuvassa Anni MiettinenPerhepartiojaoston puheenjohtajaksi on valittu Anni Miettinen Kallan Tytöistä. Annilla on kokemusta monenlaisista partiopesteistä, sillä on hän on johtanut sekä sudenpentulaumaa että piirileiriä. Perhepartio on vasta hyväksytty partion viralliseksi toimintamuodoksi, joten Anni saa olla luomassa aivan uutta jaostoa ja sen toimintaa. Jaostossa on kuitenkin päästy jo työn touhuun.

 

Oon tosi innostunut ja vähän jopa jännittynyt! Täysin uuden jaoston perustamisessa on omat haasteet, mutta myös hyödyt. Hommat on kumminkin lähtenyt rullaamaan tosi mukavasti ja vauhti varmasti vain kiihtyy. Jaostossa meillä on tosi mahtava porukka kasassa, mutta jaostoon otetaan ilomielin myös uusia jäseniä.

 

Piirin koulutuspäivä Kolinassa Perhepartio-koulutus!

Jos harkitsette perhepartion aloittamista lippukunnassa, voitte ottaa yhteyttä Anniin ja perhepartiojaostoon. Myös kevään Kolinan lippukuntapäivässä järjestetään perhepartion ohjaajan koulutus. Perhepartio on mukavaa yhdessä tekemistä, ja ohjelmaan on saatavissa valmiita vinkkejä täältä.

Toivon, että pääsen olemaan yhteyksissä mahdollisimman monen lippukunnan kanssa, joilla on perhepartiotoimintaa tai aikeissa aloittaa perhepartio. Jaostossa kartoitetaan kevään aikana piirin perhepartiotoimintaa sekä sen aloittamista, joten siinä varmasti riittää hetkeksi aikaa työnsarkaa meidän jaostolle. Kaikkiin yhteydenottoihin vastaillaan myös iloisin mielin.

Isoja kysymyksiä katsomusjaostossa

Kuvassa Veera NousiainenKolmas uusi nimitys kasvatuksen toiminnanalalla on Veera Nousiainen, joka on valittu katsomusjaoston puheenjohtajaksi. Kotilippukunnassaan Noljakan Niemenkiertäjissä Veera toimii lippukunnanjohtajana.

Olen jo reilun vuoden ollut katsomusjaostossa mukana ja meillä on hyvä porukka, jonka kanssa on kiva tehdä yhdessä hommia. Teologian opiskelijana koen voivani antaa oppimaani katsomusjaostolle ja se antaa myös opintoihini uutta näkökulmaa.

Katsomusjaostossa pohditaan isoja kysymyksiä kuten elämän merkityksellisyyttä ja ihmisen suhdetta pyhään, mutta ennen kaikkea siellä tehdään työtä sen eteen, miten näitä asioita voisi käsitellä partiossa eri ikäisten kanssa. Jaosto on mukana katsomuksia koskevissa keskusteluissa ja Veeraan voi olla lippukunnista yhteydessä, jos katsomusasiat aiheuttavat päänvaivaa.

Jos elämän suuret kysymykset mietityttää, voi meidän kanssa jutella ja tulla jaoston toimintaan mukaan milloin vain. Tärkeintä on avoin asenne ja halu ymmärtää myös erilaisia näkemyksiä. Niiden avulla päästään myös lähemmäs partioihanteita.

Lisätietoja:
etunimi.sukunimi@partio.fi
Kasvatusryhmän puheenjohtaja Siiri Niinivirta
Perhepartiojaoston puheenjohtaja Anni Miettinen
Katsomusjaoston puheenjohtaja Veera Nousiainen

Jos tuntuu siltä, että uusi pesti piirissä olisi sopiva seuraava askel partiopolulla ja partiokasvatuksen kehittäminen Järvi-Suomessa kiinnostaa, lue vielä tämä.

Kasvatuksen toiminnanalalla on avoinna monta mielenkiintoista pestiä, jotka etsivät tekijäänsä. Haluaisitko mukaan jonkin jaoston jäseneksi tai vaikka tarpojajaoston puheenjohtajaksi? Etsimme myös johtajia syksyn tärkeimmille tapahtumille, eli valokuvauskisa Votomaratonille ja tarpojatapahtuma Volyymille.

Katso avoimet pestit

tai ota yhteyttä kasvatusryhmän puheenjohtaja Siiri Niinivirtaan (etunimi.sukunimi@partio.fi) ja kysy lisää.