Ella Takkinen ehdolla piirihallitukseen

Järvi-Suomen Partiolaisten syyskokouksessa 20.11. valitaan uusi hallitus. Ella Takkinen (Reippaat Pojat ry) on ehdolla vapaaehtoistuesta vastaavaksi piirihallituksen jäseneksi.

Kuka olet, mistä tulet? Esittele itsesi.

Olen 22-vuotias sairaanhoitaja Jyväskylästä, joka on aloittanut partion 17-vuotiaana, kotilippukuntanani Reippaat Pojat. Olen myös pienenä sudenpentuna ollut Säynätsalon Päijännepartiossa vuoden tai pari.

Kerro oman partio-CV:si kolme tärkeintä tapahtumaa tai pestiä.

Vaikka partiossa olenkin vasta suhteellisen vähän aikaa ollut, on pestejäkin kerennyt olla. Tärkeimpänä pestinä pidän tämänhetkistä pestiäni turvallisuusjaoston puheenjohtajana, sillä pystyn hyödyntämään ammattiani pestissä sekä pestin tuomia asioita työssäni. Olen myös turvallisuusjaostossa toimiessa oppinut enemmän vapaaehtoistuesta sekä piirin toiminnasta, jota pidän tärkeänä.

Toiseksi tärkein pesti varmastikin on toukokuussa 2019 Jyväskylässä järjestetyn Partiopuiston toisena turvallisuuspäällikkönä toimiminen, josta oikeastaan sain todella merkittävästi intoa turvallisuuden parissa toimimiseen nimenomaan partiossa.

Viimeisin muttei vähäisin pesti on piirileiri Ryskeellä leirilippukunnanjohtajan pesti. En ollut aiemmin osallistunut näin suurelle leirille, mutta kokemus kasvatti minua johtajana ja partiolaisena paljon.

Miksi sinut tulisi valita hakemaasi pestiin?

En ole minkäänlainen itseni mainostaja, jonka varmaan minut tuntevat tietävätkin. Sitäkin enemmän minulla on ajatuksia siitä, minkälaisena haluan nähdä vapaaehtoistuen ja Järvi-Suomen Partiolaisten piirin jatkossa. Nyt väistyvä vapaaehtoistuesta vastaava hallituksen jäsen Jonna on tehnyt todella ison työn vapaaehtoistuen ryhmän eteen ja aion jatkaa hänen työtään siitä, missä nyt ollaan. Partio on vapaaehtoisvoimin tapahtuvaa toimintaa, jolloin koen mm. koulutusten olevan erittäin tärkeä osa piirin toiminnassa. Kehitettävää on ja niitä olen valmis työstämään.

Millaisissa tilanteissa olet epämukavuusalueellasi, miten selviydyt siitä?

Epämukavuusalueenani suurimmaksi nousee varmaan tietämättömyys, on kyse sitten erinäisistä asioista, tapahtumasta tai tilanteesta. Tähän voisi sisällyttää myös äkisti muuttuvat tilanteet, joihin ei ole plan b:tä. Tällaisessa tilanteessa otan yleensä hetken itseni kanssa pohdiskellen, punniten eri vaihtoehtoja ja kysyen kokeneemmilta mielipiteitä. Tämän jälkeen yritän parhaani mukaan löytää tilanteeseen ratkaisun.

Kolme sanaa, jotka kuvaavat sinua parhaiten hallitustyöskentelijänä.

Yhteisöllinen, rauhallinen ja järjestelmällinen.