Aloita uusi harrastus syksyllä – liity partioon 

Partiossa sinäkin voit tulla mukaan oppimaan, retkeilemään ja muuttamaan maailmaa. Partiossa koet yhteisöllisyyden voiman, tuet lasten kasvua ja pääset osaksi maailmanlaajuista verkostoa. Syksyn harrastuskausi alkaa pian ja kaikille avoimia kaudenavaustapahtumia järjestetään ympäri Järvi-Suomen. Partiossa on paikka meille kaikille. Tule siis mukaan yhteiseen partioseikkailuun. 

Aloita uusi harrastus ja tule partioon. Partiossa rakennat luontosuhdetta, saat kansainvälisiä kokemuksia ja tutustut uusiin kavereihin niin omalla paikkakunnallasi kuin ympäri Suomenkin. Partio  on kaikille avoin harrastus. Mukaan voi tulla kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja taustaan katsomatta.  

Partioryhmät tapaavat yleensä kerran viikossa. Lisäksi ryhmän kanssa tehdään erilaisia retkiä lähelle ja kauas. Partiolaisena osallistut oman ryhmän ja paikallisjärjestön eli lippukunnan tapahtumiin. Lisäksi voit osallistua myös piirin ja valtakunnallisen keskusjärjestön eli Suomen Partiolaisten tapahtumiin ja koulutuksiin. Erilaisia tapahtumia ja koulutuksia löytyykin ihan kaiken ikäisille. 

Partiolippukunnat aloittavat syksyllä toimintakautensa. Voit etsiä alueesi lippukuntaa myös Lippukuntahaun kautta.

Esimerkkejä Järvi-Suomen partiolaisten aloitustapahtumista:

Mäntyharjun partiolaiset

Tervetuloa Mäntyharjun partiolaisten nuotioiltaan torstaina 24.8. kello 17 partiokololle (Kompatie 6). Tapahtumassa otamme vastaan ilmoittautumiset syksyn ryhmiin. Tarjolla myös kahvia ja mehua ja mahdollisuus letunpaistoon. Tervetuloa sekä uudet, että vanhat partiolaiset ja partiosta kiinnostuneet!

Noljakan Niemenkiertäjät

Tervetuloa Noljakan Niemenkiertäjien syyskauden avaukseen maanantaina 28.8. klo 18–19.30 partiokololle Noljakan kirkon alakertaan ja sen välittömään läheisyyteen.

Tapahtumaan ovat tervetulleita lippukunnan jäsenet, heidän perheensä ja partioharrastuksen aloittamisesta kiinnostuneet. Vinkkaa siis kaverille, joka ei vielä ole partiossa. Ohjelmassa pientä kivaa tekemistä ja mahdollisuutta tutustua partioon ja meidän lippukuntaamme. Myös pientä syötävää löytyy. Voit käydä vain hetken tai olla koko tapahtuman ajan.

Kiteen Rajasamoojat

Kiteen Rajasamoojat järjestävät kauden aloitustapahtuman 13.9.2023 klo 18–20. Tapahtuma järjestetään lippukunnan kololla osoitteessa Pajarintie 6. Ota tapahtumaan mukaan oma muki ja kaveri! Tervetuloa!

Kallan Tytöt

Kallan Tytöt järjestävät Ruskis-syyskaudenavauksen 19.9.2023 Ylä-Antikkalan laavulla (Antikkalantie 69, 70300 Kuopio). Ruskis on Kallan Tyttöjen perinteinen syyskaudenavaustapahtuma. Tapahtumaan ovat tervetulleita Kallan Tytöt perheineen sekä uudet partiosta kiinnostuneet iästä ja sukupuolesta riippumatta. Ruskiksessa on tarjolla ohjelmaa sekä pientä purtavaa. Tervetuloa!